Vægt 61,6 kg.
Min datter og jeg fik sushi til aftensmad i går. Det smager super godt. Især maki ruller med spicy reje, som min datter elsker. Vi har prøvet at selv lave sushi her hjemme, men resultatet var knap så god som det vi bestiller på sushi bar i byen. Der er bare en ulempe ved det sushi vi kan bestille...det er rigtig dyrt.
Jeg ville tage på kursus hvor jeg kunne lære at lave sushi, men kurset er også rigtig dyrt.
Så der er ikke andet at gøre end at læse bøger om sushi og tekniken bag ved,
og prøve sig frem.
Jeg har hørt at det er hård og langvarig arbejde at blive en sushi-mesterkok.
Det tager vist 10 lange år, at lære håndværket. Nå, men de unge kvinder og mænd som står og laver sushi i vores sushi bar, har nok ikke så lang en uddannelse, og det de fremstiller smager rigtig godt. Så kan vi vist lære det her hjemme også. Sidst vi har forsøgt at lave sushi, har vi nok begået nogle fejl, som vi kunne se bagefter, og lære af de fejl. Så denne gang skal det nok blive meget bedre, det tror jeg på. Men først skal der studieres literatur. Jeg har anskaffet en bog hvor jeg kan læse om sushi, hvor jeg kan lære teknik af en sushi mester kok Hiroki Takemura og en ekspert i det asiatiske køkken Kimiko Barber.
De fleste når de hører ordet sushi, tænker nok på ris og rå fisk, men sushi er meget mere end det. Den enkelte definition på sushi er "ris med eddike og fyld eller drys af rå, kogt eller marineret fisk, skaldyr, grønsager eller æg".

Ingen kommentarer:
Send en kommentar